Octavian Țîcu, candidatul PUN la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei. „Eu regret foarte mult faptul că această decizie nu ne-a permis să creăm o alianță pentru Chișinău”

  • 19 Septembrie 2019 13:25
Octavian Țîcu, candidatul PUN la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei. „Eu regret foarte mult faptul că această decizie nu ne-a permis să creăm o alianță pentru Chișinău”

Deputatul Octavian Țîcu, care a anunțat că părăsește fracțiunea Platformei DA, a depus actele pentru Primăria Chișinău din partea Partidului Unității Naționale.

El a spus că îți dorește un oraș european și a menționat că a purtat discuții cu mai multe partide pentru a vedea din partea cărei formațiuni va candida.

 „Eu regret foarte mult faptul că această decizie, care a fost luată într-un moment complicat, nu ne-a permis să creăm o alianță pentru Chișinău. Din momentul în care am anunțat că vreau să candidez, am fost în negocieri cu trei partid politice: cu Partidul Popular Românesc, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Unității Naționale. Fiecare dintre partide și-a dorit ca eu să fiu înscris pe listele acestui partid, a fost imposibil. Nu sunt afiliat politic acestui partid. Nu voi concura împotriva candidaților de dreapta care au aspirații europene. Dorința de a participa a fost determinată de a stopa asaltul PSRM asupra orașului Chișinău. Sunt conștient de necesitatea ca orașul Chișinău să devină o urbă europeană”.

Miercuri, deputatul Octavian Țîcu a anunțat că va părăsi fracțiunea Platformei DA și rămâne deputat independent al blocului ACUM.

Octavian Țîcu a anunțat că relațiile sale Blocul ACUM au degradat după momentul în care s-a simțit înșelat după ce „s-a făcut târgul pentru Curtea Constituțională”. El s-a arătat nemulțumit și de noul acord semnat dintre Blocul ACUM și PSRM, fără a fi discutat cu membrii fracțiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău