Octavian Țîcu anunță că a fost exclus din cursa prezidențială

  • 03 Octombrie 2020 10:48
Octavian Țîcu anunță că a fost exclus din cursa prezidențială

Președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, ar fi fost exclus din cursa pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova. Potrivit unui mesaj, plasat pe pagina de Facebook a politicianului, el a fost anunțat că nu este admis în cursa prezidențială, deoarece grupul său de inițiativă nu ar fi prezentat minimumul de 15 000 de semnături colectate din 18 unități teritorial – administrative.

”Ieri am fost profund șocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC  a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi așa ticălos.

Frica lui Dodon și a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc și să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele și înțelegerile politice, necoruptă și capabilă să-și asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă”, scrie Octavian Țîcu .

Candidatul PUN se arată indignat că CEC a invalidat peste 5000 de semnături, invocând motive banale.

”Din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greșit și pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. Cinic și fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării.

Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, și acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături.

Plahotniuc a invalidat votul a mii de chișinăuieni în 2018, iar Dodon a invalidat în 2020 prin CEC semnăturile a 20 000 de cetățeni și a privat de la opțiunea de vot alte zeci sau poate sute de mii.

Zilele acestui regim sunt numărate, fiți încrezători în asta! Voi reveni cu o declarație oficială imediat după anunțarea rezultatelor oficiale CEC”, scrie Octavian Țîcu în mesajul său.

Comisia Electorală Centrală nu a publicat deocamdată nicio decizie privind eliminarea lui Octavian Țîcu din cursa electorală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău