Octavian Țîcu a semnat moțiunea de cenzură contra guvernului Chicu inițiată de PPDA

  • 15 Iulie 2020 09:18
Octavian Țîcu a semnat moțiunea de cenzură contra guvernului Chicu inițiată de PPDA

Deputatul neafiliat lider al Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu a anunțat că a semnat moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr pentru demiterea guvernului Chicu.

„Vă anunț, așa cum ne-am asumat și anterior, că am semnat alături de deputații fracțiunii PPDA moțiunea de cenzură contra guvernului Chicu.

Am declarat și anterior că doar instalarea unui guvern proeuropean asumat de Blocul ACUM, la care ne vom alătura, poate scoate țara din pandemie, criza economică majoră și izolarea internațională, precum și pregăti contextul pentru alegeri prezidențiale libere și corecte”, a scris Țîcu pe pagina oficială de Facebook.

Deputatul îi reporșează liderului PAS, Maia Sandu că nu se grăbește să se alăture inițiativei PPDA.

„Se confirmă încă odată cele două calități "remarcabile" ale Maiei Sandu - să pună coarnele în pământ când nu trebuie și să bage coada între picioare când trebuie determinare politică. Dacă PAS nu va semna, înseamnă că Micul Muc și-a făcut datoria față de Moscova”, a adăugat Octavian Țîcu.

Amintim că ieri, 14 iulie cei 11 deputați PPDA au semnat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu, PAS a anunțat că va decide la Consiliul național de sâmbătă dacă își asumă moțiunea. Pentru inițierea unei moțiuni de cenzură sunt necesare 26 de semnături. Pentru demiterea guvernului sunt necesare 51 de voturi în Parlament.


 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău