Octavian Țîcu a condamnat declarațiile premierului Chicu, care a comentat că nu va finanța „pseudo-cercetările”

  • 06 Martie 2020 14:08
Octavian Țîcu a condamnat declarațiile premierului Chicu, care a comentat că nu va finanța „pseudo-cercetările”

Deputatul Octavian Țîcu s-a solidarizat cu societatea academică din R. Moldova, în contextul protestului cercetătorilor față de reducerea finanțărilor în mai mute domenii. Istoricul a condamnat declarațiile premierului Chicu, care a comentat că nu v-a finanța „pseudo-cercetările”.

Prin distrugerea Institutului de Istorie se încearcă condamnarea definitivă a Istoriei Românilor în R. Moldova, a atenționat Octavian Țîcu. Deputatul a solicitat Ministerului Educației și Cercetării să prezinte rezultatul concursului: 

Istoricul a mai atenționat că în prezent asistăm la o încercare de rescriere a discursului istoric prin prezentarea conflictului de la Nistru ca unul fratricid, de răspândire prin școli și instituții a mitului marelui război pentru apărarea patriei, în contradicție cu Declarația de Independență care condamnă explicit Pactul Molotov-Ribbentrop și declarațiile Parlamentului European care recunosc complicitatea URSS și a Germanei naziste la declanșarea celui de Al Doilea Război Mondial.

Octavian Țîcu a mai atras atenția ambasadelor acreditate la Chișinău și autorităților române asupra tentativei ascunse a Moscovei de a distruge,  prin interpuși, istoria și identitatea românească și că asaltului PSRM asupra mediului academic și intelectual nu este altceva decât instaurarea unei dictaturi de tip stalinist.

Și Mișcarea Politică „Unirea” își anunță solidaritatea cu cercetătorii din R. Moldova și critică reacția premierului Ion Chicu la protestul acestora de ieri. „Unirea” califică aceste acțiuni drept un atac care a fost orientat deliberat asupra Institutului de Istorie și a savanților „care au avut îndrăzneala să promoveze adevărul științific.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1
Ninsoare ușoară
Umiditate:75 %
Vint:5,66 m/s
Thu
-0
Fri
-1
Sat
-0
Sun
-3
Mon
-5

Curs oficial BNM 27 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0973 -0.1269
USD 17.3833 -0.0736
RON 4.3276 -0.0264
UAH 0.6175 -0.0027
RUB 0.2312 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău