Octavian Țâcu: Orice colaborare cu PSRM devine cu fiecare zi tot mai nocivă

  • 19 August 2019 19:09
Octavian Țâcu: Orice colaborare cu PSRM devine cu fiecare zi tot mai nocivă

Deputatul ACUM Octavian Țâcu critică desemnarea fostului deputat socialist, Vladimir Țurcan, în fruntea Curții Constituționale, atenționând că „orice colaborare cu PSRM devine cu fiecare zi tot mai nocivă”, iar deputatul Iurie Reniță a comentat că „ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituțională este o adevărată rușine și o decepție totală”.

Și Maia Sandu și-a exprimat ”dubii rezonabile” într-un mesaj pe Facebook. Ea și-a exprimat ”dubii rezonabile” că votarea a fost viciată și a solicitat fiecărui judecător constituțional să spună public pentru cine și-a dat votul. „Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta”, a subliniat Maia Sandu.

Deputații Partidului Democrat Pavel Filip și Andrian Candu au criticat-o, însă, pe Maia Sandu și Blocul ACUM, ironizând procesul de „depolitizare” a Curții Constituționale.

Pe de altă parte, deputatul PSRM Grigore Novac a declarat pentru Ziarul de Gardă că Vladimir Țurcan întrunește toate condițiile prevăzute de legislația în vigoare și că este pregătit pentru această funcție. Totodată, acesta susține că votarea lui Vladimir Țurcan în fruntea Curții Constituționale nu avantajează „în niciun fel” PSRM, al cărui membru este.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău