Octavian Calmîc merge astăzi la Kiev

  • 06 Iunie 2016 09:30
Octavian Calmîc merge astăzi la Kiev

Ministrul Economiei Octavian Calmîc va întreprinde, luni 6 iunie, o vizită de lucru la Kiev, unde va discuta relațiile comercial-economice dintre Republica Moldova și Ucraina cu mai mulți factori de decizie din cadrul Executivului ucrainean.

El va avea întrevederi cu ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului, Stepan Kubiv, viceprim-ministrul Vladimir Kistion, ministrul finanțelor Alexandru Danylyuk, precum și cu viceministrul Energeticii și Industriei Cărbunelui Alexandr Svetlik cu care va discuta stadiul actual al relațiilor moldo-ucrainene, precum și problemele existente în relațiile bilaterale, informează un comunicat al Ministerului.

În cadrul întrevederii cu Stepan Kubiv va fi discutată și decizia Guvernului Republicii Moldova de a introduce, până la 31 decembrie 2016, taxele vamale la importul produselor lactate, produselor din carne și a cimentului din Ucraina.

Potrivit autorităților de la Chișinău, măsura dată se înscrie perfect în normele internaționale ale Organizației Mondiale a Comerțului și Acordului privind crearea zonei de comerț liber în cadrul CSI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău