Octavian Armașu a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în R.Moldova. Dereck J. Hogan a accentuat însemnătatea menținerii independenței băncii centrale

  • 23 Septembrie 2020 09:17
Octavian Armașu a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în R.Moldova. Dereck J. Hogan a accentuat însemnătatea menținerii independenței băncii centrale

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Dialogul s-a axat pe evoluțiile macrofinanciare și necesitatea continuării reformelor în sectorul bancar al Rep. Moldova, potrivit unui comunicat al BNM.

Totodată, părțile au pus în discuție perspectivele semnării unui nou acord cu FMI și importanța acestuia pentru dezvoltarea economică a Rep. Moldova.

În acest sens, oficialul SUA a subliniat însemnătatea menținerii independenței băncii centrale, care este un element-cheie pentru asigurarea stabilității financiare a Rep. Moldova. Aceasta este primordială pentru siguranța și reziliența sectorului bancar, în beneficiul cetățenilor, a remarcat diplomatul.

Guvernatorul Octavian Armașu a apreciat sprijinul partenerilor de dezvoltare ai Rep. Moldova în parcursul țării spre o economie și o societate moderne. În acest context, șeful băncii centrale a menționat eforturile BNM și rezultatele obținute în consolidarea și modernizarea sectorului bancar.

Octavian Armașu s-a referit la importanța angajamentelor pe care Rep. Moldova urmează să și le asume în cadrul viitorului program cu FMI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
18
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău