Octavian Tâcu: Îmi declar susținerea pentru Andrei Năstase, după declarația de aseară

  • 01 Noiembrie 2019 15:31
Octavian Tâcu: Îmi declar susținerea pentru Andrei Năstase, după declarația de aseară

Deputatul Octavian Țâcu, care a candidat în primul tur la alegerile pentru Primăria Chișinău, și-a anunțat susținerea pentru Andrei Năstase, în turul doi al scrutinului, care va avea loc duminică.

El a declarat într-un briefing că preluarea orașului de către Ion Ceban înseamnă izolarea noastră completă și compromiterea viitorului european și românesc al R. Moldova.

A doua zi după primul tur de alegeri am declarat că îl voi susține pe Andrei Năstase în turul doi, dacă va face o declarație fermă că nu va face alianță cu PSRM și va opta pentru o majoritate europeană îndreptată spre interesele locuitorilor orașului. Am luat act de declarația de aseară a lui A Năstase că nu va face alianță cu Partidul Socialiștilor și va susține ideea unei majorități îndreptate spre interesele chișinăuienilor. Din acest moment, Andrei Năstase s-a angajat în fața cetățenilor acestei urbe și a alegătorilor care ne reprezintă cu acest legământ. Prin urmare, îmi declar susținerea personală și a Partidului Unității Naționale pentru Andrei Năstase și îndemn locuitorii Chișinăului, cele 5% de caracter și demnitate,  să voteze duminică candidatura Blocului ACUM la Primăria Orașului Chișinău”.

Octavian Țâcu a subliniat că acesta este un ultim compromis în alegerea răului cel mai mic pe care îl cere, pentru că de azi înainte va reprezenta interesele politice ale alegătorilor alături de Partidul Unității Naționale în toate scrutinele politice.

Totodată, el a criticat alianța parlamentară dintre Blocul ACUM și PSRM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
2 °C
cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:6,7 m/s
Wed
4 °C
Thu
6 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
9 °C

Curs oficial BNM 31 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1152 0.2034
USD 18.1709 0.0832
RON 4.1658 0.0474
UAH 0.6473 0.0012
RUB 0.2275 -0.0038
Arhivă Radio Chișinău