Obligativitatea de a purta mască se extinde în marile orașe ale Franței

  • 28 August 16:32
Obligativitatea de a purta mască se extinde în marile orașe ale Franței

Portul obligatoriu al măștii, "o constrângere rezonabilă" potrivit președintelui francez Emmanuel Macron, se generalizează puțin câte puțin în marile orașe ale Franței, în încercarea de a opri răspândirea noului tip de coronavirus, informează vineri AFP.

După Marsilia la mijlocul lui august și Paris de vineri, masca va deveni obligatorie în marele oraș din estul Franței, Strasbourg, au anunțat autoritățile.

Măsura, care îi vizează pe cei cu vârste peste 11 ani, va intra în vigoare de sâmbătă dimineața "până cel puțin pe 30 septembrie" la Strasbourg și în toate comunele departamentului cu peste 10.000 de locuitori, a anunțat prefectura departamentului Bas-Rhin.

Vineri dimineața, portul obligatoriu al măștii a intrat de asemenea în vigoare în întreg Parisul și zona sa limitrofă, unde virusul circulă activ. Până în prezent, portul măștii era cerut doar în unele cartiere sau străzi foarte aglomerate.

La Bordeaux, în sud-vestul Franței, portul măștii va fi obligatoriu începând de luni în cea mai mare parte din centrul orașului, a anunțat primarul ecologist Pierre Hurmic.

Această măsură este deja în vigoare de la mijlocul lui august în Marsilia, în sud-est, unde de asemenea barurile și restaurantele trebuie să închidă la orele 23:00.

Generalizarea progresivă a măștii obligatorii ar urma să permită stăvilirea unei epidemii ce recâștigă teren în Franța, în condițiile în care în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.000 de noi cazuri.

"Este o constrângere rezonabilă pe care va trebui să o acceptăm o perioadă", a subliniat vineri președintele francez Emmanuel Macron, în vizită la un laborator farmaceutic de la periferia pariziană.

"Ca și vouă, nici mie nu-mi place să port mască (...) este incomod, este dificil", a recunoscut el. Însă "cel mai rău lucru ar fi să ne relaxăm astăzi pentru a lăsa virusul să circule mai rapid, ceea ce ne va duce în mod cert la măsuri de izolare și prin urmare la oprirea de activități", a subliniat Macron.

La Paris, la fel ca la Strasbourg, cicliștii și cei care fac jogging sunt exceptați de la portul măștii. În celelalte cazuri, nerespectarea obligativității de a purta mască este pasibilă de o amendă de 135 de euro.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,1 m/s
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
10
Sun
8

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău