Obligați să contribuie cu mii de lei în haznaua închisorii (Adevărul)

  • 24 Ianuarie 2013 09:30
Obligați să contribuie cu mii de lei în haznaua închisorii (Adevărul)

 Ceea ce s-a întâmplat în „Pădurea Domnească” și după, arată lipsa de discernământ a funcționărimii noastre, care nu este capabilă, nu știe, nu are elementarul bun simț să-și asume și riscurile funcției, nu doar privilegiile și avantajele ei, scrie Petru Grozavu în Ziarul de Gardă. Deocamdată, adevărurile în „cazul Paciu”…

 

Ceea ce s-a întâmplat în „Pădurea Domnească” și după, arată lipsa de discernământ a funcționărimii noastre, care nu este capabilă, nu știe, nu are elementarul bun simț să-și asume și riscurile funcției, nu doar privilegiile și avantajele ei, scrie Petru Grozavu în Ziarul de Gardă. Deocamdată, adevărurile în „cazul Paciu” rămân la nivelul celor relatate de presă. Autorul nu exclude ca, pe final, cele două comisii - cea de anchetă penală, gestionată de Procuratura Generală și cea parlamentară, să ne spună lucruri diferite despre „caz” sau să nu ne spună nimic, așa cum s-a mai întâmplat și în alte dosare, inclusiv cel din „7 Aprilie”... În politică contează interesele, adevărurile contând mai puțin sau deloc, subliniaza editorialistul de la Ziarul de Gardă.

Cei 16 vânători prezentați de “Moldsilva” ca fiind participanți la vânătoarea din 23 decembrie din “Pădurea Domnească”, majoritatea cu afiliere politică, refuză să vorbească despre cele întâmplate în acea zi, scrie Ziarul de Gardă. Unii spun că au fost prea departe de incident, iar alții afirmă că nu vor să împiedice desfășurarea urmăririi penale. Între timp, comisia specială creată de Parlament învederea elucidării celor întâmplate în „Pădurea Domnească” dorește să-i audieze pe toți cei care au fost la vânătoare chiar la fața locului.

Constantin Tanase de la Timpul este convins că V. Filat a știut din prima zi despre tragedia din Pădurea Domnească și tot „scandalul Zubco” a fost regizat de el, din prima zi.

Pe de alta parte Alina Turcanu de la Adevarul  nu înțelege pe ce mizează cei care afirmă că Vlad Filat „a organizat totul“ pentru că vrea anticipate. Potrivit autoarei,  Vlad Filat este, poate cel mai interesat ca Alianța să reziste, el să rămână în funcție, iar Acordul de Asociere să fie semnat. Altfel, ar fi o sinucidere politică, iar Filat nu seamănă a fi kamikaze.

Obligați să contribuie cu mii de lei în haznaua închisorii, al titlu din Adevărul.Un fost polițist, condamnat pentru escrocherie și întemnițat la Penitenciarul numărul 2 de la Lipcani, a fost bătut cu cruzime de alți deținuți pentru că nu ar fi transferat 9 mii de lei pe contul unui SRL, susține mama bărbatului.

Pacienții cu boli mintale, internați în spitalele raionale, titreaza Adevarul. Ziarul scrie ca autoritățile își propun să creeze secții de psihiatrie în istituțiile generaliste. Spitalele mari de profil, moștenite din epoca sovietică, nu-și mai găsesc locul într-un sistem de sănătate modern, susțin autorii inițiativei. Experții spun că este o schimbare majoră în sistemul nostru de sănătate, care trebuia făcută încă acum 20 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău