Obiectivele geografice ale operațiunii speciale din Ucraina s-au schimbat (Lavrov)

  • 20 Iulie 2022 15:10
Obiectivele geografice ale operațiunii speciale din Ucraina s-au schimbat (Lavrov)

Ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că obiectivele geografice ale operațiunii speciale a trupelor rusești în Ucraina s-au schimbat. După cum transmite RIA - Novosti, preluată de Rosbalt, acest lucru s-a produs din cauza livrărilor de armamente occidentale în Ucraina, scrie Rador.

"În ceea ce privește operațiunea militară specială și coordonatele geografice, președintele a spus foarte clar, așa cum l-ați citat - denazificare, demilitarizare în sensul ca să nu existe niciun fel de amenințări la adresa securității noastre, amenințări militare de pe teritoriul Ucrainei. Această sarcină rămâne... Când la Istanbul a avut loc întâlnirea negociatorilor, exista o geografie, iar disponibilitatea noastră de a accepta propunerea ucraineană se baza pe geografia de la sfârșitul lunii martie 2022", a spus Lavrov.

După cum a afirmat ministrul rus de externe, pe măsură ce Occidentul transferă Ucrainei arme cu bătaie lungă, sarcinile geografice ale operațiunii speciale se vor deplasa de la linia actuală încă mai departe. "Acum geografia este diferită. Nu este vorba doar de republicile populare autoproclamate Donețk și Lugansk, acum este vorba și de regiunea Herson, regiunea Zaporojie și o serie de alte teritorii, iar acest proces continuă și continuă în mod consecvent și persistent", a remarcat șeful diplomației ruse.

"Nu putem permite ca în partea Ucrainei pe care o va controla Zelenski sau cine îl va înlocui să se afle arme care să reprezinte o amenințare directă pentru teritoriul nostru și pentru teritoriile republicilor care și-au declarat independența, pentru cei care vor să-și stabilească viitorul singuri", a subliniat Lavrov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău