Obiectivele EUBAM stabilite la Odesa

  • 27 Iunie 2017 17:08
Obiectivele EUBAM stabilite la Odesa

Odată cu prelungirea mandatului Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina (EUBAM), părțile se angajează să contribuie la soluționarea conflictului transnistrean, în special prin măsurile de creștere a încrederii, să implementeze politica de Management Integrat al Frontierei și să acorde asistență pentru combaterea criminalității transfrontaliere.

Aceste obiective au fost stabilite în cadrul reuniunii EUBAM care a avut loc astăzi Odesa.

La eveniment a participat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova ambasadorul Pirkka Tapiola. Delegația Republicii Moldova a fost condusă de ministrul adjunct al Afacerilor externe și integrării europene, Daniela Morari.

În cadrul reuniunii fost prezentat Raportul de implementare a Planului de Acțiuni al Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră pentru anii 2016-2017 (Phase 11), progresele înregistrate în stabilirea controlului comun. De asemenea, s-a discutat adoptarea reformelor în domeniul vamal, prin elaborarea noului Cod Vamal în Republica Moldova, instituționalizarea controalelor bazate pe analizarea riscurilor, punerea în aplicare a obligațiilor ZLSAC în Republica Moldova și în Ucraina.

Următoarea Reuniune a Consiliului Consultativ al EUBAM urmează să fie organizată în luna noiembrie 2017, la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău