Oazu Nantoi: Trebuie să fii orb ca să nu înțelegi că Silvia Radu este candidata promovată de Plahotniuc (Revista Presei)

  • 15 Aprilie 2018 13:55
Oazu Nantoi: Trebuie să fii orb ca să nu înțelegi că Silvia Radu este candidata promovată de Plahotniuc (Revista Presei)

„Credincioșii nu trebuie să facă mese copioase pe mormintele rudelor. Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, episcopul de Soroca, Ioan Moșneguțu, spune că, de Paștele Blajinilor, oamenii trebuie să meargă la cimitire „pentru a săvârși rânduiala de pomenire” și a oferi daruri pascale celor nevoiași, dar nu pentru a face mese copioase și beții printre morminte”.

"Poveștile îngropate în cimitirul de la Donici” - Timpul public un reportaj din satul Donici, raionul Orhei, cunoscut atât în R. Moldova, cât și peste hotare, datorită unui conac impresionant din secolul al XIX, a unei biserici - copia unei importante catedrale ale Sankt Petersburgului. Puțin însă cunosc că și cimitirul din satul renumitului fabulist Alexandru Donici ascunde povești impresionante. În ajunul Paștelui Blajinilor, TIMPUL a aflat lucruri de-a dreptul copleșitoare de la cel mai în vârstă localnic al acestui sat.

“Doamna Silvia Radu este candidata promovată de Vladimir Plahontiuc. Trebuie să fii orb ca să nu înțelegi acest lucru, susține analistul Oazu Nantoi într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău. Modul în care a fost prezentată activitatea acesteia în calitate de primar general, începând de la 6 noiembrie, când a fost numită în această funcție, și până în prezent, denotă că i se face campanie electorală. La fel, modul miraculos în care socialiștii au votat în tandem cu democrații decizii strategice, cum ar fi bugetul municipal, decizie tărăgănată cu lunile sau ne-votată în genere. În opinia lui Oazu Nantoi, celălalt candidat, Ion Ceban, va fi unul decorativ, în calitate de sperietoare pentru alegătorii de dreapta, ca să fie obligați să iasă la alegeri, să nu învingă tancurile lui Putin. Lupta decisivă se va da în turul doi”, spune expertul.

Într-o sinteză a evenimentelor săptămânii pe portalul Deschide.md, Vitalie Vovc reține „covorul de flori al Silviei Radu din scuarul Catedralei. Și nu atât pentru covor sau banii care au fost cheltuiți pentru el, 1,8 mln de lei, ci pentru faptul cum l-a prezentat. Cică e „darul” Primăriei Chișinău pentru chișinăueni!... Chișinăuenii sunt fericiți!” – ironizează autorul.

Ziarele preiau și duelul declarațiilor dintre candidatul PL Valeriu Munteanu și Silvia Radu. După ce candidatul PL la funcția de primar de Chișinău, Valeriu Munteanu, a sesizat Procuratura Anticorupție vineri, 13 aprilie, motivând că primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, ar fi trucat licitația de achiziționare a covorului de flori, care a costat municipalitatea aproape 2 milioane de lei, primarul i-a răspuns liberalului tot cu acuzații, scrie Adevărul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău