Oazu Nantoi: Pentru soluționarea problemelor va trebui să se recurgă la soluții nestandard

  • 20 Iunie 2019 14:11
Oazu Nantoi: Pentru soluționarea problemelor va trebui să se recurgă la soluții nestandard

Deputatul Blocului ACUM Oazu Nantoi susține că, deși Partidul Democrat a plecat de la putere, sistemul pe care l-a creat trebuie distrus și aceasta necesită multă muncă.

„Pentru noi este important să menținem acea dispoziție cu care am intrat în luptă”, spune parlamentarul. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

Totuși, potrivit lui, pentru soluționarea problemelor va trebui să se recurgă la soluții nestandard. „Sperăm că experiența deputaților socialiști, experiența celor din ACUM și experiența oamenilor care și-au lăsat carierele peste hotare și au revenit în țară pentru a lucra în actualul Guvern vor da rezultate pentru întoarcerea în câmpul constituțional”, afirmă Oazu Nantoi.

Deputatul socialist Grigore Novac atenționează că actualmente economia este la pământ, mai ales domeniul businessului mic și mijlociu. Potrivit lui, trebuie să se revină la mecanismele care stimulează agenții economici. „Noi trebuie să pornim mașina economiei, dacă acest lucru nu va fi făcut, noi nu o vom duce mult. Fără accelerarea economiei, nu este posibil să fie menținute proiectele sociale lansate deja”, susține Grigore Novac.

Jurnalistul Valerii Demidețkii susține că situația actuală este una dificilă. Potrivit lui, Partidul Democrat nu va renunța la lupta pentru putere, formațiunea are resurse financiare, mediatice și își permite acest lucru. În plus, jurnalistul nu exclude că demontarea de către socialiști și ACUM a actualului regim va fi urmărită de partenerii externi. „Partenerii ar putea să spună în unele situații că nu se poate așa... dacă cineva a comis o fărădelege, față de el trebuie să fie aplicată legea. Lor li se va propune să meargă cu praștia împotriva armei. Nu știu cum trebuie de acționat în asemenea situație pentru că această mașinărie a fost creată timp de mulți ani și ea nu se va distruge atât de ușor”, spune jurnalistul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău