Oazu Nantoi: „Numirea lui Oleksii Danilov ca ambasador la Chișinău va contribui la eficientizarea relațiilor dintre Rep. Moldova și Ucraina”

  • 01 Aprilie 14:25
Oazu Nantoi: „Numirea lui Oleksii Danilov ca ambasador la Chișinău va contribui la eficientizarea relațiilor dintre Rep. Moldova și Ucraina”

Numirea fostului șef al Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov, în calitate de ambasador la Chișinău, indică faptul că R.Moldova urcă în topul priortăților Kievului, potrivit unor experți și politicieni de la Chișinău. Ei speră că noul ambasador al Ucrainei în Rep. Moldova va contribui la eficientizarea relațiilor dintre Kiev și Chișinău.

Numirea în funcție de ambasador al Ucrainei în R.Moldova a fostului șef al consiliului de securitate de la Kiev, Oleksii Danilov, nu a fost o decizie expromtă și imediată, a subliniat fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a primit acceptul autorităților R. Moldova, în timp ce a coordonat candidatura, într-un proces care durează, în mod obișnuit, câteva luni, a mai spus Alexandru Flenchea.

„Pentru Chișinău este o oportunitate. O persoană numită pe criterii politice, or în practica diplomatică, numirile politice în funcție de ambasadori se fac în ambasadele cele mai importante. De fapt, această numire indică cert că Rep. Moldova se ridică mai sus în agenda priorităților ucrainene”, a spus Alexandru Flenchea.

La rândul său, deputatul Oazu Nantoi, spune că aparițiile publice ale lui Oleksii Danilov au demonstrat abordările ferme pe care acesta le are cu privire la amenințările cărora trebuie să le facă față Ucraina. Această poziție ar putea fi favorabilă pentru consolidarea relațiilor bilaterale între R.Moldova și Ucraina, crede Oazu Nantoi.

„Am urmărit aparițiile publice ale lui Danilov. El se remarca prin abordări profunde și tranșante a riscurilor și amenințărilor la adresa Ucrainei. Dacă revenim la constatarea precum că ambasadorul oricărei țări, care se află în Rep. Moldova nu reprezintă poziția lui personală, ci poziția oficială a statului, în cazul dat, Ucraina, eu sper că prezența domnului Danilov în Rep. Moldova va contribui la eficientizarea relațiilor dintre Rep. Moldova și Ucraina”, a declarat Oazu Nantoi.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat despre numirea lui Oleksii Danilov în funcția de ambasador în R.Moldova pe 29 martie a.c.

Autor: Victoria Cernea

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău