Oamenii sunt chemați la un protest pașnic pentru 26 august în PMAN. Poliția vorbește de violeță cu trimitere la mesaje de pe rețele de socializare

  • 24 August 2018 13:40
Oamenii sunt chemați la un protest pașnic pentru 26 august în PMAN. Poliția vorbește de violeță cu trimitere la mesaje de pe rețele de socializare

Poliția a inițiat o urmărire penală pe cazul pregătirii dezordinilor în masă la protestul anunțat de opoziția pro-europeană și reprezentanți ai societății civile pentru 26 august. Într-o sesizare transmisă formațiunilor politice care sunt printre organizatorii manifestației, poliția face trimitere la mesaje lansate pe rețelele de socializare prin care s-ar face chemări la dezordini în masă și aplicarea violenței.

Potrivit sesizării publicate de Partidul Liberal Democrat, poliția le cere organizatorilor să prevină acțiuni violente sau de dezordine în masă, atenționându-i că pot fi trași la răspundere. 

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat într-o conferință de presă că de fapt guvernarea ar fi cea care ar pune la cale violențe, iar poliția este ceea care este obligată să prevină astfel de situații, și nu organizatorii. 

„Instituțiile statului sunt cele care primesc bani din impozitele cetățeanului ca să asigure ordinea publică. Responsabilitatea este a dânșilor. Noi am chemat și continuăm să chemăm oamenii la proteste pașnice. Noi nu admitem violența. Am văzut că guvernarea este cea care vrea să transforme aceste proteste pașnice în violențe”, spune Maia Sandu.

Amintim că Mișcarea de Rezistență Națională Acum, formată din partide politice de opoziție și reprezentanți ai societății civile, a anunțat un amplu protest, duminică, 26 august, în Piața Marii Adunări Naționale, care se va desfășura și a doua zi.

Protestatarii vor manifesta împotriva derapajelor antidemocratice ale guvernării și cer validarea alegerilor din Chișinău din luna mai, anularea sistemului mixt de vot și întoarcerea miliardului furat din sistemul bancar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău