Oamenii lui Krasnoselski. Coordonatorii „protestului” împotriva introducerii taxelor vamale pentru companiile din regiunea transnistreană

  • 16 Ianuarie 08:44
Oamenii lui Krasnoselski. Coordonatorii „protestului” împotriva introducerii taxelor vamale pentru companiile din regiunea transnistreană

Trei persoane s-au evidențiat prin discursuri și declarații de presă din cei câțiva oameni aduși organizat la punctul ilegal de trecere Chișinău Bender, joi, 11 ianuarie, pentru a protesta față de introducerea taxelor vamale impuse de autoritățile constituționale pentru agenții economici din regiunea transnistreană, după decenii în care au fost scutiți de ele. Pe toți trei îi unește o singură organizație „Forumului popular transnistrean”, entitate condusă de de nimeni altul decât pretinsul președinte al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, scrie Zona de Securitate.

Deși manifestația s-a vrut a fi un strigăt al societății civile din regiune, profilul persoanelor ce au coordonat acțiunea, trădează conexiunile lor cu administrația de facto a regiunii, demonstrând într-un final că a fost o imitație a inițiativei civice, inexistente în stânga Nistrului, din cauza represiunilor constante ale regimului separatist.

Serghei Șerstiuc este principalul coordonator al „protestului”, care declara într-un comentariu pentru tiraspol-news că scopul acțiunii este „de a spune că presiunea economică din partea Moldovei în raport cu întreprinderile noastre, lovesc în buzunarele locuitorilor noștri”.

Șerstiuc este șeful Comitetului executiv al „Forumului popular transnistrean”, organizație care se prezintă a fi o mișcare publică supra partinică, condusă de Vadim Krasnoselski. Aceasta reunește mai multe asociații sociale și organizații publice, iar esența activității sale, așa cum reiese din declarația sa de program, este de a consolida și păstra așa numita republică nistreană prin control public al inițiativelor civice. Totodată, programul forumului subliniază și scopul acestuia de „a realiza misiunea istorică a Transnistriei (regiunea transnistreană, n.r) ca avanpost al lumii rusești, aflată la granița intereselor Rusiei Mari”.

Mișcarea este o replică a Frontul Popular al întregii Rusii, entitate inițiată și condusă din 2012 până în prezent de președintele rus, Vladimir Putin, și sancționată de Uniunea Europeană (UE) începând cu februarie 2023.

Continuarea pe zonadesecuritate.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău