Oamenii legii au destructurat un grup suspectat de activitate ilegală de întreprinzător

  • 30 Martie 2022 14:52
Oamenii legii au destructurat un grup suspectat de activitate ilegală de întreprinzător

Un grup suspectat de escrocherie și activitate ilegală de întreprinzător a intrat în vizorul oamenilor legii. Persoanele promovau pe rețelele de socializare o aplicație de tip „cashback”, denumită „Swittips”, cu scopul colectării mijloacelor bănești, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției, confirmat și de PCCOCS. Sumele variau între 80 și 1500 de euro, transmite IPN.

Suspecții activau sub paravanul unei societăți cu răspundere limitată. Ținta grupului erau persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani, pe care le identificau pe rețelele de socializare. Acestea erau convinse de către organizator și membrii activi ai grupului să investească sume de bani cuprinse între 80 și 1500 de euro, sub pretextul de obținere a venitului din o aplicație de tip „cashback.” În realitate însă persoanele selectate puteau avea un venit doar dacă racolau la rândul lor alte persoane, din a căror investiție beneficiau de aproximativ 12%, se menționează în comunicat.

În urma perchezițiilor la au fost ridicate dispozitive în care erau descărcate aplicațiile în cauză și înscrisuri de ciornă care urmează a fi examinate.

Poliția a înregistrat mai multe plângeri pe activitatea membrilor grupului. Cei care au păgubit în urma activității ilegale a suspecților se pot adresa la organul de urmărire penală, la numărul de telefon: +37378721005.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Tue
12
Wed
12
Thu
9
Fri
7
Sat
8
Arhivă Radio Chișinău