Oamenii de afaceri din Republica Moldova și Turcia au semnat la Istanbul un acord de cooperare

  • 24 Martie 2018 12:51
Oamenii de afaceri din Republica Moldova și Turcia au semnat la Istanbul un acord de cooperare

Un Acord cadru de cooperare între Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia a fost semnat vineri, 23 martie a.c., în cadrul Forumului Economic Moldova-Turcia desfășurat la Istanbul.

Prezent la eveniment, ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a participat i-a invitat pe oamenii de afaceri turci să investească în economia R. Moldova. Totodată, Chiril Gaburici a mulțumit autorităților din Turcia pentru sprijinul acordat în vederea consolidării relațiilor economice și comerciale bilaterale, apreciind interesul investitorilor turci în ceea ce privește climatul investițional din țara noastră, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că Guvernul de la Chișinău își concentrează eforturile pentru promovarea reformelor structurale eficiente, care contribuie la crearea unui climat de afaceri favorabil pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor.

În context, Chiril Gaburici subliniat că Republica Moldova oferă diferite oportunități pentru investitorii străini, în special prin acordarea facilităților fiscale agenților economici care activează în cadrul parcurilor industriale, zonelor economice libere, parcurilor IT, portului internațional liber Giurgiulești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău