OAMENII CETĂȚII | Acordeonistul Misha Grosu: Mi-am imaginat cum o să cânt doar acest gen de muzică (Audio)

  • 13 Ianuarie 12:30
0%
00:00:00
00:00:00

A ales calea muzicii pentru că a simțit o responsabilitate față de tatăl său, care i-a insuflat dragostea de artă. Cântă și compune muzică, fiind un acordeonist profesionist, cu o experiență de peste 20 de ani. Misha Grosu, fost membru în bandul „Concertino”, în prezent își promovează propriile proiecte muzicale.

Jazz-ul i-a plăcut în mod special încă pe vremea când își făcea studiile la Centrul de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”. Avea un vis pe care îl vedea clar, mărturisește muzicianul. „În timp ce studiam prima piesă de jazz, am închis ochii și mi-am imaginat cum o să cânt doar acest gen de muzică sau că o să merg la volanul mașinii și o să dau play pentru a reasculta muzica mea imprimată în stilul ăsta anume, fapt care s-a materializat”, a povestit Misha Grosu.

Tatăl său a fost cel care l-a susținut pe calea muzicii. Deși avea succese și la matematică și informatică, a simțit că vrea să facă o carieră din muzică. „Ce m-a făcut să aleg muzica după clasa a 9-a a fost responsabilitatea față de tatăl meu, care nu m-a impus niciodată să fac muzică, să studiez, să pun mâna pe instrument, doar avea o privire caldă și parcă vedeam în ochii lui o părere de rău că el cândva a vrut să ajungă muzician”.

O călătorie muzicală prin Europa în primăvara anului 2022 a pus începutul a două proiecte muzicale de jazz. Primul său proiect este „iSWING my WAY”, după denumirea albumului înregistrat cu același nume. În vara anului 2023 a reușit să prezinte o parte din cel de-al doilea proiect al său în cadrul festivalului „Gustar”, iar o lansare oficială a „AutETNIC-ului” o pregătește pentru primăvara anului 2024.

În cadrul interviului, Misha Grosu a povestit și despre mentorii săi, unul dintre ei fiind maestrul  Tudor Gheorghe, alături de care a cântat fiind la „Concertino”. „În turneele cu el am avut în jur de 40 de spectacole. Ținând cont că același concert îl cânți de 40 de ori la rând, se creează impresia că ar putea plictisi. Ce m-a cucerit la el este faptul că, de fiecare dată când începea spectacolul, ascultam și priveam ce spune maestrul Tudor Gheorghe și stăteam cu gura căscată. Atâta energie emană acest maestru, iar felul în care transmite același mesaj, chiar dacă de mai multe ori, te cucerește”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău