OAMENI ȘI IDEI | Profesoara de limba engleză, Daniela Vasilieva: „Această limbă nu este deloc grea, ci una logică. Niciodată nu este târziu să o înveți” (VIDEO)

  • 01 Octombrie 16:15
OAMENI ȘI IDEI | Profesoara de limba engleză, Daniela Vasilieva: „Această limbă nu este deloc grea, ci una logică. Niciodată nu este târziu să o înveți” (VIDEO)

Invitata emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău a fost Daniela Vasilieva, un coach lingvistic sau cum este deseori denumită, profesoară de limba engleză. Cu o experiență vastă de peste 30 de ani în predarea limbii engleze, Daniela a discutat despre metodele corecte de învățare a acestei limbi și despre provocările din domeniul educațional din Republica Moldova.

Îndrăgostită deja de mai bine de 30 de ani de limba engleză, Daniela Vasilieva a mărturisit că limba engleză nu este grea, ci mai degrabă logică și bine structurată. 

„Engleza este ca orice alt obiect de studiu: odată ce înțelegi parametrii și formulele, totul devine mult mai simplu”, explică ea.

Diferența dintre un coach lingvistic și un profesor tradițional   
Una dintre temele centrale discutate a fost rolul unui coach lingvistic comparativ cu cel al unui profesor tradițional. Daniela subliniază că un coach se concentrează mai mult pe nevoile individuale ale fiecărui cursant, oferindu-i suportul psihologic necesar.        
„Un profesor predă unei clase întregi și nu poate aborda fizic fiecare elev individual, dar un coach creează programe personalizate pentru fiecare student, adaptându-se domeniilor și necesităților acestuia,” a explicat ea.

Daniela a oferit exemple din cariera sa, menționând că cel mai în vârstă cursant al său avea 64 de ani, iar cel mai tânăr, 14 ani. Indiferent de vârstă sau profesie, metoda sa se adaptează fiecărui individ, fie că este vorba despre un medic, un arhitect sau un om de afaceri, spune profesoara:
„Niciodată nu este târziu pentru a învăța o limbă străină și din contra, după vârsta de 45-50 de ani este chiar recomandat de către medici să începem să învățăm limba engleză, pentru a preveni anumite boli. Așadar, o limbă străină este mereu interesant și cel mai important util pentru sănătatea mentală. Primul pas pentru a reuși să înveți limba engleză, este un scop bine stabilit. Tu trebuie să îți adresezi întrebarea: pentru ce tu vrei să înveți limba engleză? Dacă elevul are un scop bine structurat, primul pas este deja făcut, iar eu doar apoi îi vin în ajutor. Motivația este temporară, dar un scop bine definit devine ca un fundament solid”.

Interviul integral cu Daniela Vasilieva, îl puteți urmări în continuare:    

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer fragmentat
Umiditate:82 %
Vint:7,2 m/s
Wed
14
Thu
17
Fri
19
Sat
18
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău