OAMENI ȘI IDEI | Medic pediatru, Marina Toma a vorbit despre protecția solară și sistemul imunitar la copii (VIDEO)

  • 08 August 14:50
OAMENI ȘI IDEI | Medic pediatru, Marina Toma a vorbit despre protecția solară și sistemul imunitar la copii (VIDEO)

În cadrul emisiunii „Oameni și Idei”, invitată a fost Marina Toma, un medic pediatru dedicat, care a oferit informații esențiale despre sănătatea copiilor și rolul vital al pediatrului în viața micuților și a familiilor lor. Marina a subliniat importanța prezenței constante a pediatrului în primii ani de viață ai copilului, când vizitele regulate la medic sunt importante pentru a preveni și gestiona eventualele probleme de sănătate.

Unul dintre subiectele principale discutate a fost vaccinarea copiilor, un aspect crucial pentru protejarea celor mici împotriva bolilor. Aceasta a explicat că vaccinurile sunt esențiale pentru un sistem imunitar puternic și pentru prevenirea bolilor grave, subliniind că fiecare mamă trebuie să fie bine informată.   

Un alt subiect important abordat a fost alimentația corectă a copiilor. Marina a accentuat importanța consumului de fructe și legume în stare crudă, acestea fiind bogate în vitamine și nutrienți esențiali: 

„Este foarte importantă mișcarea pentru un copil, indiferent de vârsta lui și nu este vorba de un sport de performanță - poate să fie astăzi la baschet, luna viitoare la fotbal și tot așa. Contează ca mușchii să fie mereu în mișcare și funcțiune, pentru că anume mușchii au o oarecare acțiune asupra sistemului limfatic în timpul mișcării, iar limfa sau ganglionii limfatici, ei absorb infecția din corp și cu cât mai frecvent noi facem această mișcare, limfa se curăță, devine din în ce mai curată ți corpul nostru scapă de infecții. Un alt rol foarte important este alimentația. Aceasta este chiar baza în ceea ce ține de întărirea sistemului imun, fiecare mamă trebuie să aibă grijă de alimentația copilului, iar baza trebuie să fie fructele și legumele în formă crudă, nicidecum pregătite. Odată ce noi le pregătim ele deja își pierd vitaminele și toți nutrienții”, a declarat Marina Toma.

De asemenea, Marina Toma a oferit sfaturi pentru protejarea copiilor împotriva razelor solare. Ea a subliniat importanța utilizării cremelor cu protecție solară adecvată și evitarea expunerii la soare în intervalele de timp periculoase. Ignorarea acestor măsuri de protecție poate duce la arsuri severe și, pe termen lung, la riscul apariției cancerului de piele: 
„Neapărat trebuie să folosim cremele de protecție solară, dacă suntem la mare atunci trebuie să fie protecția de 50 plus, dacă ieșim afară la plimbări se poate și cel puțin 30, dar pentru bebeluși neapărat protecția să fie de plus 75. Consecințele nefolosirii protecției solare sunt arsurile, acestea din păcate sunt foarte frecvente în rândul copiilor, pentru că pielea este foarte sensibilă, iar o altă problemă mai gravă poate fi cancerul de piele”. 

Interviul integral cu Marina Toma îl puteți urmări în continuare:  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:1,03 m/s
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Fri
23
Sat
21
Arhivă Radio Chișinău