Oameni și Idei | Cristin Murafa: „Scopul proiectului Summitul Tinerilor din Republica Moldova este de a motiva cât mai mulți tineri să se întoarcă acasă pentru că există viitor și aici”

  • 18 August 2023 14:14
0%
00:00:00
00:00:00

Președintele Federației Tinerilor Basarabeni din România, Cristin Murafa, dar și coordonatoarea proiectului Summitul Tinerilor din Republica Moldova, Laura Șoimu, au fost invitații emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău. Am vorbit despre Federația Tinerilor Basarabeni din România (FTB România), dar și despre prima ediție a Summitului Tinerilor din Republica Moldova „Dor de Rădăcini”, care va avea loc în perioada 1-3 septembrie 2023, la Chișinău.

Cristin Murafa ne spune că scopul proiectului Summitul Tinerilor din Republica Moldova este de a motiva cât mai mulți tineri să se întoarcă înapoi în Rep. Moldova pentru că există viitor și aici, acasă:

„Prin acest generic „Dor de Rădăcini” noi de fapt conectăm tinerii din Rep. Moldova cu cei care învață în România. De la acest Summit noi ne dorim să pornim cu ideea de a reveni acasă. Noi ca, cetățeni ai Rep. Moldova oriunde nu ne-am afla venim acasă și oricum acest dor există. Vrem prin acest concept și să sensibilizăm tinerii, dacă nu le este dor să-i facem să le fie dor de casă”, a spus Cristin Murafa.

Totodată, coordonatoarea proiectului Summitul Tinerilor din Republica Moldova, Laura Șoimu a menționat și despre oportunitățile studenților basarabeni din România:

„Cel mai mare avantaj pe care îl ai atunci când ești student în România sunt studiile și oportunitățile universității, aici vorbim despre Erasmus sau diferite proiecte locale. Acum studenții din România vor beneficia de majorarea burselor pentru etnicii români, iar bursa va ajunge la nivelul bursei sociale din fiecare universitate, acesta este unul dintre cele mai mari avantaje atunci când ești student în străinătate”, a precizat Laura Șoimu.

Acum Rep. Moldova se află la o etapă de dezvoltare, cumva am luat-o de la capăt și începem să ne dezvoltăm ca țară la orice nivel practic, de aceea cu siguranță tinerii au unde reveni și au ce da Rep. Moldova, a mai menționat Laura Șoimu.

Mai multe despre „Summitul Tinerilor din Republica Moldova” află din emisiunea „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
28
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău