Oameni de afaceri și bancheri din România și Republica Moldova se reunesc la Chișinău

  • 08 Iulie 2018 13:29
Oameni de afaceri și bancheri din România și Republica Moldova se reunesc la Chișinău

O conferință „Republica Moldova – România. Investiții, comerț, finanțare”, la care vor participa antreprenori, bancheri, economiști și manageri din România și Republica Moldova se va desfășura la la Chișinău pe 12 iulie. Evenimentul își propune identificarea celor mai bune idei pentru creșterea economică, dar și dezvoltarea culturii antreprenoriale și de business în stânga Prutului.

Organizarea conferinței este prima inițiativă de acest tip dedicată parteneriatelor de business dintre companiile din cele două state  și vine în contextul în care Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru antreprenorii din România.

Potrivit InfoPrut.ro, Arabesque (bricolaj), Betty Ice ( înghețată), Ion Moș (condimente), Prețuri pentru Tine (retail de îmbrăcăminte), Teraplast (tâmplărie PVC) sunt doar câteva exemple de businessuri din România care s-au extins în Republica Moldova.

Totodată, franciza KFC din Republica Moldova este deținută de aceiași antreprenori care contro­lează afacerea din România, Nicolae Badea, Lucian Vlad și Radu Dimofte, iar franciza McDonald’s din Republica Moldova este deținută de omul de afaceri Ilie Năstase.

De asemenea, Ministerul Sănătății, acționarul majoritar al Antibiotice Iași, principalul producător de medicamente generice din România, a decis ca societatea să își deschidă reprezentanță în Republica Moldova. În domeniul bancar, Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active, a devenit în acest an acționar al Victoriabank, prima bancă înființată în Re­publica Moldova și a treia în funcție de active.

Citiți analiza Ziarului Financiar aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău