O universitate din Marea Britanie a dezvoltat un test care poate depista COVID-19 în cinci minute

  • 05 Ianuarie 2021 18:14
O universitate din Marea Britanie a dezvoltat un test care poate depista COVID-19 în cinci minute

Cercetători de la Universitatea din Birmingham au anunțat marți că au dezvoltat un nou test pentru depistarea COVID-19 care poate produce rezultate în mai puțin de cinci minute, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

Noul test reduce metoda de testare la un singur pas și folosește o metodă alternativă de amplificare denumită EXPAR (Reacție de Amplificare Exponențilă), a precizat universitatea.

Nou metodă poate reduce timpul de testare de la 30 de minute la mai puțin de cinci minute oferind rezultate exacte, a relatat presa locală.

Poate fi realizat folosind echipament standard de laborator, în comparație cu testele PCR (Reacție de Polimerizare în Lanț), care necesită temperaturi mai înalte pentru a separa catene de ADN ca parte din procesul de amplificare, potrivit universității.

Anunțul referitor la noul test survine în momentul în care Anglia intră într-un nou lockdown național începând de marți, al treilea de la debutul pandemiei de coronavirus pe teritoriul Marii Britanii.

Scoția intră de asemenea într-un nou lockdown începând de luni, la miezul nopții, și recurge la închiderea școlilor până pe 1 februarie 2021.

Pentru ca viața să revină la normal, țări precum Marea Britanie, China, Rusia și Statele Unite au dus o luptă contracronometru pentru dezvoltarea unor vaccinuri împotriva coronavirusului, mai menționează Xinhua.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău