O unitate radiologică mobilă, donată de Germania, a fost instalată la Spitalul Raional Edineț

  • 21 Februarie 15:54
O unitate radiologică mobilă, donată de Germania, a fost instalată la Spitalul Raional Edineț

Spitalul Raional Edineț a fost dotat cu o unitate radiologică mobilă donată de Ministerului Federal de Afaceri Externe al Germaniei. Ceremonia de transmitere oficială a unității a avut loc astăzi, 21 februarie.

Unitatea radiologică mobilă are capacități de utilizare în timpul operațiilor, care va asigura un diagnostic rapid și precis pentru cetățeni, inclusiv pentru refugiații din Ucraina, sprijinind astfel eforturile medicilor în furnizarea serviciilor medicale de calitate, a transmis Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

Echipamentul a fost instalat în secția de traumatologie și ortopedie a Spitalului Raional Edineț și este funcțional, iar primii trei pacienți au beneficiat de investigațiile necesare.

Utilajul facilitează  vizualizarea cu precizie a poziționării fragmentelor osoase, ghidează proceduri precum fixarea fracturilor, introducerea șuruburilor și plăcilor în oase, evaluează articulațiile în timpul intervențiilor chirurgicale.

Echipamentul reprezintă o donație a Ministerului Federal de Afaceri Externe al Germaniei, în cadrul proiectului „Asistență umanitară și de protecție a persoanelor vulnerabile din Ucraina și din țările învecinate afectate de conflict”. Suma totală a donației este de 140.000 de euro și include două unități radiologice mobile care au fost livrate către spitalele raionale din Edineț și Cahul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău