O treime din decesele provocate de COVID-19, înregistrate în Chișinău

  • 06 Septembrie 2020 10:24
O treime din decesele provocate de COVID-19, înregistrate în Chișinău

De la începutul pandemiei și până în prezent, în municipiul Chișinău au fost raportate 348 de cazuri de deces din cauza noului coronavirus, ceea ce constituie aproximativ o treime din totalul celor 1063 de decese înregistrate la nivel național.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, după Chișinău, cea mai afectată unitate administrativă de nivelul doi este mun. Bălți unde au fost constatate până acum 67 de decese. De asemenea, un număr semnificativ de cazuri de deces s-a constat în două raioane din cadrul regiunii autonome Găgăuzia: în raionul Comrat 41 de persoane au pierdut lupta cu virusul, iar în raionul Ceadâr-Lunga – 39. În raionul Orhei au fost raportate 34 de decese, iar în raionul Ialoveni – 31. Urmează raioanele Cahul și Soroca, ambele cu câte 29 de cazuri letale.

La Tiraspol sunt înregistrate 31 cazuri de deces de pe urma complicațiilor provocate de COVID-19, iar în ansamblu, în regiunea transnistreană – 66.

Cu aproximativ 264 de cazuri de deces la un milion de populație, Rep. Moldova se află printre primele 10 țări în Europa, după Belgia, Spania, Regatul Unit, Italia, Suedia, Franța, Olanda, Irlanda și Macedonia de Nord, potrivit datelor furnizate de platforma Worldometer. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău