O tradiție de peste 50 de ani va lua sfârșit în Formula 1

  • 03 Martie 2021 12:12
O tradiție de peste 50 de ani va lua sfârșit în Formula 1

Piloții de Formula 1 nu vor mai sărbători cu șampanie pe podium, după ce Carbone, producător din regiunea franceză Champagne, nu și-a prelungit contractul cu administratorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ, transmite hotnews.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, ia sfârșit o tradiție care dura de peste 50 de ani în Formula 1. Carbone a avut contract timp de trei ani cu Formula 1 și a înlocuit Moet&Chandone, în 2017.

Locul șamaniei care era nelipsită la festivitățile de premiere organizate după Grand Prix-uri, cu excepția celor din Orientul Mijlociu, va fi luat de un alt vin spumant, produs de Ferrari, în regiunea italiană Trentino.

Metoda prin care se obține vinul Ferrari este asemănătoare cu cea de obținere a șampaniei, dar băutura nu poate fi denumită la fel, deoarece strugurii nu provin din regiunea Champagne.

Ferrari, care nu are nimic în comun cu echipa de Formula 1 cu același nume, este o marcă fondată în 1902, cu mult timp înaintea apariției constructorului italian de mașini sport.

Noua băutură cu care sportivii se vor stropi la festivitatea de premiere, Ferrari Brut, produsă din struguri Chardonnay, își va face apariția pe podiumul F1 la Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, care va avea loc la Imola, în 18 aprilie.
 
Aceasta va fi a doua cursă a sezonului, după MP al Bahrainului (28 martie), țară în care este interzis consumul de băuturi alcoolice.

Contractul dintre Ferrari și Formula 1 este tot pe o perioadă de trei ani, transmite News.ro.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău