O tânără interpretă din R. Moldova a obținut Marele Premiu la un festival din Italia

  • 08 Mai 2023 19:59
O tânără interpretă din R. Moldova a obținut Marele Premiu la un festival din Italia

Tânăra interpretă Mădălina Lungu a obținut Marele Premiu la Festivalul Internațional de Muzică Sanremo Junior, care a avut loc zilele acestea la Teatrul Ariston din Sanremo, Italia, informează MOLDPRES.

Potrivit profesoarei Rodica Roșioru, Sanremo Junior este concursul la care Moldova a făcut istorie.

”Pentru prima oară am câștigat Grand Prix pentru tara noastră! Iar numele câștigătoarei este Lungu Mădălina,copilul de numai 13 ani care prin talentul, perseverența ei și munca noastră în comun, prin străduința, efortul, sacrificiul imens și susținerea părinților a reușit să convingă juriul că este cea mai bună din cei 20 de concurenți de pe toate meridianele globului pământesc. Vreau să aduc sincere mulțumiri familiei Lungu pentru dedicație nemărginită, încredere, pentru eforturi financiare și investiții în dezvoltarea capacităților copilului  lor. Alese cuvinte de recunoștință și admirație designerului vestimentar Diana Voevutski pentru crearea ținutei în care artista noastră a strălucit la propriu. Mulțumesc mult interpretei Aliona Triboi pentru sfaturile prețioase care ne-au ajutat să putem ajunge la inimile celor care ne-au apreciat evoluarea”, a scris Rodica Roșioru pe pagina sa de Facebook.

Solicitată de agenție, Elena Lungu, mama Mădălinei, a afirmat că  fiica ei frecventează orele de canto ale profesoarei Rodica Roșioru din 2018. ”Grație ei, în ultimii ani Mădălina a reprezentat R. Moldova la mai multe concursuri internaționale. La Sanremo a susținut-o din culise, iar moldovenii din diasporă  - din sală. Mădălina a interpretat cântecul ”După noapte vine zi”, cu care Angela Similea a obținut în 1970 premiul II la Festivalul-concurs ”Cerbul de aur” din Brașov, România. Mădălina a interpretat varianta piesei pe care a readus-o în scenă Paula Seling”, a precizat mama tinerei cântărețe.

Mădălina Lungu s-a născut pe 4 decembrie 2009 la Chișinău. În 2022, ea a reprezentat R. Moldova la Festivalul ”Slaveanskii Bazar” din Vitebsk, Belarus și la Festivalul ”Colors of Voices” din Germania. În 2019, a obținut premiul I la Festivalul Internațional ”Singer Stage” din Malta, la Festivalul Internațional de Muzică, Teatru și Dans ”Neghinița” din România – Trofeul categoriei și la Festivalul Riga Symphony – premiul II, în 2020 – premiul I la Festivalul Internațional ”Millenium” din Belarus. Din cauza pandemiei, în perioada 2020-2021, a participat în format online la numeroase concursuri din Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Germania, Italia, Letonia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Spania și Ucraina, învrednicindu-se de Marele Premiu, Trofeul categoriei, premiile I, II și III.    

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău