O tânără de 18 ani a murit într-un accident provocat de fratele ei beat

  • 03 Ianuarie 2022 12:13
O tânără de 18 ani a murit într-un accident provocat de fratele ei beat

O tânără de 18 ani și-a pierdut viața într-un accident rutier produs la Călărași. Urcat beat la volan, fratele tinerei a condus cu viteză excesivă și, l-a un moment dat, a pierdut controlul asupra automobilului, care a derapat și s-a răsturnat.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Călărași, Cristina Vicol, a declarat că șoferul, în vârstă de 25 de ani, se deplasa pe traseul M5, în regiunea satului Rădeni, din direcția municipiului Chișinău spre municipiul Bălți. În automobil se aflau șase pasageri, printre care și tânăra 18 ani, dar și un minor de 17 ani.

S-a constatat că șoferul a condus cu viteză excesivă și nu a manifestat prudență, pierzând controlul volanului. Automobilul a derapat, s-a răsturnat și a ajuns pe acoperiș într-un canal de scurgere de pe marginea traseului.

În urma impactului, sora șoferului a fost preluată de un echipaj de urgență, dar a murit în drum spre spital. Ambulanța i-a luat și pe șofer și un pasager, dar până la urmă aceștia nu au fost internați. Ceilalți nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La spital, șoferului i-au fost prelevate probe biologice. Ulterior, acesta a fost supus și testului alcooscopic, care a arătat o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,64mg/l. Concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l și mai mult indică un grad avansat de ebrietate.

Conducătorul auto își recunoaște vina. El riscă închisoare de la 4 la 8 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău