O tânără de 17 ani s-a înecat în râul Nistru

  • 07 Iunie 11:57
O tânără de 17 ani s-a înecat în râul Nistru

O tânără de 17 ani s-a înecat în Nistru, la Tiraspol. S-a întâmplat pe 6 iunie spre seară, la circa 300 de metri de feribot, transmite IPN.

Serviciile de intervenție de la Tiraspol precizează că tânăra și o prietenă mai mică cu un an au mers să petreacă în compania a doi tineri, în vârstă de 22 și, respectiv, 23 de ani. Au consumat împreună alcool. Unul dintre băieți a rămas pe mal să facă focul pentru grătar, celălalt a intrat cu fetele în apă.

La un moment dat, gașca a intrat în apă prea mare. Fata de 17 ani, care nu știa să înoate, nu a mai simțit pământul sub picioare și s-a panicat. A încercat să-l prindă de gât pe băiatul de 23 de ani, dar amândoi se duceau sub apă. Tânărul a povestit mai târziu că a reușit cu greu să iasă la suprafață, a putut să o împingă spre mal doar pe fata de 16 ani, cealaltă a dispărut sub apă.

Odată ajunși la mal, au alertat serviciile specializate. Scafandrierii au recuperat cadavrul fetei înecate la șapte metri de locul în care a fost luată de apă.

Salvatorii atenționează persoanele să aleagă pentru scăldat numai locuri amenajate în acest scop, unde sunt salvatori de gardă. Consumul de alcool înainte de a intra în apă este extrem periculos. Tensiunea arterială se poate schimba brusc și poate cauza amețeli sau pierderea cunoștinței. Și reacțiile sunt întârziate, reducând șansele de salvare a persoanei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
32,18
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,12 m/s
Sat
27
Sun
28
Mon
24
Tue
26
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău