O sută de desene realizate de Pablo Picasso în anii 1930 au fost vândute la Paris pentru 1,9 milioane de euro

  • 29 Noiembrie 2017 11:15
O sută de desene realizate de Pablo Picasso în anii 1930 au fost vândute la Paris pentru 1,9 milioane de euro

O sută de desene realizate de Pablo Picasso în anii 1930 au fost vândute într-o licitație la Paris pentru 1,9 milioane de euro, informează Agerpres.

Seria, adjudecată duminică la casa Ader Nordmann, face parte din „Suite Vollard”, care s-a născut în urma unui acord încheiat între artistul spaniol și primul său dealer de artă, parizianul Ambroise Vollard, potrivit căruia Picasso s-a angajat să deseneze și să predea gravurile în schimbul unor opere de Cézanne și Renoir.

În total, au fost create 310 de seturi pornind de la 100 de plăci originale, pe care Picasso le-a pictat în decurs de șapte ani, marcați de războiul civil spaniol și de relația lui cu Marie-Thèrese Walter. 

British Museum a cumpărat o serie în 2011, pentru aproximativ 1 milion de lire sterline, introducând în circuitul muzeelor un set complet al acestor desene, împreună cu National Gallery din Washington, MoMA din New York și Muzeul Picasso din Paris.

Setul de duminică a fost adjudecat de un american care a dorit să rămână anonim, a precizat casa de licitații, care a organizat vânzarea la care nu a fost permisă licitarea prin telefon sau online. 

Seria lui Picasso a făcut parte dintre cele 622 de loturi ale colecției de artă a francezului Henri Petiet, care a fost vândută cu un total de 3,3 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău