O stradă din satul de baștină al Anastasiei Nichita va purta numele sportivei

  • 13 August 12:40
O stradă din satul de baștină al Anastasiei Nichita va purta numele sportivei

O stradă din satul de baștină al Anastasiei Nichita, Tătărești, Strășeni, va purta numele sportivei. Dezvăluirile au fost făcute de către localnici, la Aeroport, înainte de ceremonia de întâmpinare a sportivilor la Chișinău.

Reporterul RLIVE TV, Traian Stoianov, a aflat de la una dintre consilierele locale că asemenea inițiativă a fost discutată deja de către reprezentanții administrației publice locale. Funcționara a precizat că oamenii din sat au ținut pumnii pentru Anastasia Nichita în timpul competiției și au ieșit pe la porți și în drum când au aflat că a luat argintul, relatează realitatea.md.

Anastasia Nichita este prima femeie care obține medalia de argint pentru Moldova la Jocurile Olimpice. Sportiva a obținut titlul de vicecampioană olimpică, în pofida mai multor traumatisme suportate recent.

La Jocurile Olimpice de la Paris, Moldova a obținut patru medalii olimpice. Bronzul ni l-au adus judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov, dar și canoistul Serghei Tarnovschi.

Halterofilul Marin Robu, care s-a clasat pe locul patru, a contestat rezultatul, invocând că adversarul său a fost jurizat incorect. Dacă rezultatul moldoveanului va fi reevaluat, Moldova urmează să dețină și a cincea medalie olimpică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
15
Fri
17
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău