O stație de alimentare pentru cea mai mare flotă de trenuri pe hidrogen din lume va fi construită la Frankfurt

  • 26 Octombrie 2020 17:40
O stație de alimentare pentru cea mai mare flotă de trenuri pe hidrogen din lume va fi construită la Frankfurt

Compania germană de transport regional RMV a început luni să construiască o stație de alimentare în apropiere de Frankfurt, care va utiliza hidrogenul rezultat în urma unor procese chimice pentru a alimenta cea mai mare flotă de trenuri pe hidrogen din lume, transmite Reuters.

Producătorul francez de trenuri Alstom va livra 27 de trenuri echipate cu celule de hidrogen către parcul industrial Infraserv Hoechst din regiunea Rin-Main până la mijlocul lui 2022. Începând din iarna acelui an, trenurile pe hidrogen vor începe serviciul local regulat, înlocuind locomotivele diesel.

Trenurile cu celule de hidrogen Coradia iLint vor fi alimentate cu hidrogenul eliberat ca un produs secundar în procesele clor-alcaline din instalațiile chimice și farmaceutice și transportat prin conductă până la rezervoarele trenurilor. Celulele de combustibil de la bordul trenurilor vor transforma hidrogenul și oxigenul în electricitate, oferind astfel un sistem de propulsie cu un zgomot redus și care emite doar apă, ajutând astfel la reducerea emisiilor de CO2 în sectorul transportului.

O cantitate și mai mare de hidrogen ar urma să provină de la o instalație de electroliză cu o capacitate de 5 Megavați, ce urmează să fie construită, și care va utiliza energie regenerabilă.

"Am demonstrat că vom avea suficient hidrogen pentru a alimenta flota de trenuri la un preț competitiv. Cu doar un singur rezervor pe zi, trenurile pot călători 1.000 de kilometri, la fel ca și trenurile diesel", a declarat directorul operațional de la RMV, Knut Ringat, cu prilejul ceremoniei de începere a lucrărilor de construcție la viitoarea stație de alimentare.

RMV își va recupera o parte din investiții via biletele de călătorie. Landul Hessa și Guvernul federal de la Berlin vor contribui la finanțarea acestui proiect în valoare de 500 milioane de euro.

Autoritățile de la Berlin se așteaptă ca hidrogenul verde să devină competitiv în materie de preț cu combustibilii fosili și să joace un rol crucial în decarbonizarea industriei, termoficării și transportului.

Landul Hessa este amplasat în centru Europei. Jumătate din consumul său de energie merge spre transport, precum legătura cu aeroportul internațional din Frankfurt, cel mai mare hub de transport aerian de marfă din Europa, și spre căile ferate și drumurile adiacente.

Parcul industrial Infraserv Hoechst furnizează energie termică, electricitate, gaze naturală, apă, servicii de logistică și gestionare a deșeurilor pentru 90 de companii și 22.000 de angajați. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău