O secție de medicină fetală a fost deschisă la Chișinău cu ajutorul Greciei

  • 13 Iulie 2023 19:43
O secție de medicină fetală a fost deschisă la Chișinău cu ajutorul Greciei

O sectie de medicină fetală la Institutul de Cercetări Științifice pentru Sănătatea Mamei și Copilului din Chișinău a fost inaugurată pe 7 iulie, în cadrul Programului de Medicină Fetală 2022-2025 în Moldova, implementat de Fundația de Medicină Fetală în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe al Greciei, transmite MOLDPRES.

La eveniment au participat ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, ambasadorul Greciei la București, cu dublă acreditare pentru Chișinău, Sofia Grammata, cu participarea online a profesorului Kypros Nicolaides, de la Fundația de Medicină Fetală (FMF) Londra.

FMF a acoperit cheltuielile pentru reamenajarea Sectiei de medicină fetală și dotarea acesteia cu mobilier și două aparate moderne de ultrasunet cu tehnologii de ultimă generație, însoțite de trei calculatoare și soft-uri pentru control prenatal.

“În perioada 7-8 iulie 2023, a fost desfășurat primul seminar de formare privind aplicarea noilor metode de control prenatal și medicină fetală de către patru medici trimiși la fața locului de FMF (care a acoperit integral cheltuielile de deplasare și cazare, precum și cele de alimentație pentru medicii moldoveni și care au participat la seminar). Numărul participanților a fost semnificativ, atât la cursul teoretic (120), cât și la pregătire practică (25)”, indică FMF.

Acest program este implementat în cadrul Memorandumului de Înțelegere semnat în decembrie 2022 de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, fostul ministru al Afacerilor Externe al Republicii Elene, Nikolaos Dendias, și fondatorul-președinte al Fundației pentru Medicină Fetală, profesorul Kypros Nicolaides.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău