O secție a Spitalului Clinic de Psihiatrie a fost renovată capital

  • 26 Ianuarie 14:43
O secție a Spitalului Clinic de Psihiatrie a fost renovată capital

Secția pentru tratament prin constrângere cu supraveghere obișnuită a Spitalului Clinic de Psihiatrie a fost renovată capital cu suportul financiar al Ministerului Sănătății. Pentru modernizarea secției au fost alocate 3,7 mln de lei (circa 185 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Ministerul a subliniat că, în urma renovării, cei 40 de pacienți și personalul care activează în secție au parte de un mediu confortabil, fiind reparate saloanele, sufrageria, sala de reabilitare, blocurile sanitare, etc. Totodată, au fost schimbate sistemele de încălzire și ventilare.

De asemenea, în această secție și alte două au fost instalate pentru prima dată sisteme de videoconferințe, care să permită pacienților să participe de la distanță la ședințele de judecată. Pentru procurarea echipamentelor, ministerul a oferit instituției aproximativ 145 mii de lei.

În total, în anul 2023, Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Clinic de Psihiatrie circa 6,5 milioane de lei, inclusiv pentru reparația acoperișului secției pentru tratament prin constrângere cu supraveghere riguroasă, punerea în funcțiune a cinci generatoare electrice, etc. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău