O sculptură din plastic reciclat reprezentând o balenă în mărime naturală, expusă la San Francisco

  • 22 Mai 2019 18:10
O sculptură din plastic reciclat reprezentând o balenă în mărime naturală, expusă la San Francisco

Sculptura unei balene în mărime naturală, expusă la Acvariul Monterey Bay din San Francisco, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare sculptură realizată din plastic reciclat, relatează miercuri UPI,preluat de Agerpres.

Sculptura, realizată pentru a atrage atenția asupra problemei poluării oceanelor și a cantității mari de plastic aruncate în mare, este făcută din materiale reciclate, precum sticle de plastic, jucării reutilizate și cutii de lapte.

Balena din plastic măsoară 25 de meri lungime, 8 metri lățime și 4 metri înălțime.

Artiștii locali Joel Dean Stockdill și Yustina Salnikova au proiectat balena și au încercat să o facă să arate cât mai real posibil. Guinness World Records a postat un videoclip pe YouTube despre construcția balenei și despre procesul de utilizare a plasticului reciclat.

"La fiecare nouă minute, 136.077 de kg de plastic - greutatea unei balene albastre - ajung în ocean", a spus un purtător de cuvânt al acvariului.

"Pentru a atrage atenția asupra acestei probleme enorme, am construit această instalație de dimensiuni mari. Ea le permite oamenilor să interacționeze cu sculptura și să realizeze problema la adevărata ei dimensiune", a mai spus el. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău