O rusoaică din regiunea Cernăuți a fost arestată sub acuzația că a ajutat bărbați ucraineni să scape de mobilizare. Femeia îi transporta pe fugari în România

  • 27 Iulie 2023 14:25
O rusoaică din regiunea Cernăuți a fost arestată sub acuzația că a ajutat bărbați ucraineni să scape de mobilizare. Femeia îi transporta pe fugari în România

În regiunea Cernăuți, o rusoaică a organizat o schemă pentru plecarea ilegală în străinătate a bărbaților de vârstă militară. Ea îi transporta pe fugari în România pentru 18.000 de dolari și 5.000 de euro, potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Cernăuți, citat de publicația Glavcom

„Una dintre schemele ilegale a fost organizată de un cetățean al Federației Ruse, care are un permis de ședere permanentă în Ucraina și locuiește în orașul Chortkov, regiunea Ternopil. Pentru bani, făptuitorul a promis la patru bărbați, care sunt supuși mobilizării în timpul legii marțiale, să îi treacă ilegal frontiera de stat în afara punctelor de control spre România. Un astfel de „transfer” costa mai mult de 18.000 de dolari și 5.000 de euro”, se arată în raport, potrivit G4Media.

Conform planului, inculpata trebuia să-i aducă pe fugari în secțiunea așa-numitei „frontiere verzi” de pe teritoriul regiunii Cernăuți, iar apoi aceștia urmau să treacă pe jos în România. Afacerea ilegală a rusoaicei a fost oprită de către agenții detașamentului de frontieră din Cernăuți împreună cu SBU și Poliția Națională. Ea a fost prinsă în flagrant în timp ce-și transporta „clienții”.

Un alt canal pentru bărbații care vor să scape de încorporare a fost organizat de un locuitor al regiunii Cernăuți. Acesta a implicat în schema ilegală încă doi dintre cunoscuții săi. Un astfel de „serviciu” costa până la 6.000 de dolari de persoană.

Organizatorii tranzitului și fugarii au fost reținuți de agenții SBU pe o șosea, în direcția liniei de frontieră de stat.

Ministrul ucrainean al Afacerilor Interne, Ihor Klimenko, a anunțat consolidarea sancțiunilor pentru fugari, în special în ceea ce privește pedepsirea recruților care au părăsit ilegal Ucraina în timpul războiului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău