O româncă, printre experții Uniunii Europene în combaterea „fake news”

  • 14 Ianuarie 2018 07:29
O româncă, printre experții Uniunii Europene în combaterea „fake news”

Alina Bârgăoanu, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), se numără printre cei 39 de experți aleși de Comisia Europeană pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii în vederea combaterii fenomenului știrilor false, informează Agerpres.

Grupul la nivel înalt pentru combaterea știrilor false și a dezinformării din mediul online este alcătuit din reprezentanți ai societății civile, platforme social media, organizații mass-media, jurnaliști, dar și persoane din mediul academic.

Profesor doctor Madeleine de Cock Buning din cadrul Universității Utrecht, specializată în proprietare intelectuală, drepturi de autor și legislație mass-media, a fost nominalizată la funcția de președinte al acestui Grup.

Grupul la nivel înalt va oferi consultanță Comisiei Europene cu privire la fenomenul răspândirii conținutului fals, definind rolurile și responsabilitățile părților relevante, evaluând dimensiunea internațională și riscurile și formulând recomandări în vederea extinderii sau introducerii de noi acțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:6,17 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău