O revistă medicală de prestigiu din SUA a publicat un editorial colectiv în care condamnă Administrația Trump

  • 09 Octombrie 2020 12:39
O revistă medicală de prestigiu din SUA a publicat un editorial colectiv în care condamnă Administrația Trump

Într-o mișcare fără precedent, revista "The New England Journal of Medicine" a publicat miercuri un editorial semnat de toți redactorii săi, care condamnă Administrația Trump pentru răspunsul la pandemia de COVID-19 și face apel la votarea eliminării din funcție a actualei conduceri a Statelor Unite.

Editorialul detaliază modul în care SUA a ajuns pe primul loc în lume în ce privește cazurile de infecție și cazurile de deces din cauza COVID-19. Până acum, peste 7,5 milioane de persoane din SUA au fost diagnosticate cu COVID-19 și peste 211.000 au decedat din cauza infecției.

"Această criză epidemică a generat un test pentru conducere. Neavând opțiuni eficiente pentru a combate noul patogen, țările lumii au fost forțate să ia decizii grele cu privire la modul în care trebuie să răspundă. Aici, în SUA, conducerea noastră a picat acest test. Ei au luat criza și au transformat-o într-o adevărate tragedie", subliniază editorialul și continuă cu: "Oricine altcineva ar fi risipit în mod imprudent vieți omenești și bani în acest mod, ar fi suportat consecințele legale. Liderii noștri au reclamat în general imunitate pentru acțiunile lor, dar aceste alegeri ne dau puterea să aplicăm justiția. Când este vorba de răspunsul la cea mai mare criză de sănătate publică din veacul nostru, actualii noștri lideri politici au demonstrat că sunt periculos de incompetenți. Nu ar trebui să îi mai susținem și să permitem, astfel, moartea a mii de americani doar că le-am permis să își păstreze locurile de muncă", se mai arată în editorialul publicat de "The New England Journal of Medicine".

 Revista medicală a apărut în 1812, iar în trecutul recent au fost publicate numai patru editoriale colective, semnate de toți redactorii săi.

CNN INTERNATIONAL

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău