O reuniune în formatul GUAM + Canada a fost organizată de R.Moldova a avut loc la Milano

  • 06 Decembrie 2018 20:00
O reuniune în formatul GUAM + Canada a fost organizată de R.Moldova a avut loc la Milano

O reuniune în formatul GUAM + Canada a fost organizată de Republica Moldova, în conformitate cu prevederile programului președinției Republicii Moldova în Organizația pentru Democrație și Dezvoltare Economică. Întrunirea a avut loc la Milano, cu participarea miniștrilor afacerilor externe ai țărilor-membre ale organizației și a șefului diplomației de la Ottawa, Chrystia Freeland.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, scopul acestui nou format de parteneriat este de a diversifica domeniile de cooperare între țările-membre ale Organizației (Georgia, Ucraina, Armenia și R. Moldova) cu un actor important pe arena internațională cum este Canada.

În opinia ministrului Tudor Ulianovschi, care a prezidat reuniunea, colaborarea în formatul GUAM + Canada va permite stabilirea unor noi parteneriate și posibilități pentru schimburile comercial-economice, culturale, turism, etc. 

La rândul său, ministrul canadian de externe, Chrystia Freeland, a exprimat interesul țării sale fața de procesele economice, politice și sociale din regiune și a expus opinia că o colaborare între Canada și țările GUAM ar putea oferi noi posibilități pentru economiile implicate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău