O rachetă americană a explodat la scurt timp după lansare

  • 30 Octombrie 2014 13:23
O rachetă americană a explodat la scurt timp după lansare

O rachetă americană fără echipaj uman a explodat la scurt timp după lansare. Racheta trebuia să transporte echipament și provizii către Stația Spațială Internațională.

 

O rachetă americană fără echipaj uman a explodat la scurt timp după lansare.

Racheta, care trebuia să transporte echipament și provizii către Stația Spațială Internațională, fusese construită de o companie privată.

Racheta Antares, care urma să fie trimisă de NASA la Stația Spațială Internațională, a explodat aseară, la șase secunde de la lansarea de pe o rampă comercială din Insulele Wallops, în estul Virginiei.

Construită de Corporația Științelor Orbitale, racheta purta un cargo Cygnus, cu 2.293 de kilograme de resurse și echipamente destinate Stației Spațiale Internaționale.

Nu se cunosc deocamdată cauzele accidentuluui.

Este primul accident de când NASA a încheiat contracte cu operatori privați pentru a trimite echipamente și resurse către Stația Spațială Internațională.

Racheta transporta, de asemenea, echipament clasificat criptografic, drept care șeful programului Antares a arătat că este nevoie ca aria în care se găsesc acum rămășițele rachetei să fie atent păzită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
16
Wed
16
Thu
17
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău