O puternică furtună de iarnă, prognozată în weekend în estul Statelor Unite

  • 28 Ianuarie 2022 19:48
O puternică furtună de iarnă, prognozată în weekend în estul Statelor Unite

O puternică furtună de tip Nor'easter este așteptată în acest weekend în New England și regiunea Atlanticului Mijlociu, fiind prognozate condiții meteorologice similare viscolului, ce riscă să perturbe transporturile și să provoace inundații în zonele costiere, informează vineri Reuters, citat de Agerpres.

Avertizări de viscol, furtună de iarnă și condiții meteorologice specifice sezonului au intrat în vigoare în regiunile cuprinse între Carolina de Sud și Maine, inclusiv Carolina de Nord, Pennsylvania și New York, unde sunt prognozate ninsori începând de vineri după-amiază și sâmbătă, potrivit Serviciului Național de Meteorologie (NWS).

"Va face călătoriile aproape imposibile", a spus Patrick O'Hara, meteorolog la NWS, cu sediul în New Jersey. "Este prima furtună foarte mare a anului. La fiecare câțiva ani avem una, nu este extrem de neobișnuit", a precizat el.

În multe zone din regiunea vizată stratul de zăpadă se prognozează un strat de zăpadă de 30-60 de centimetri și rafale de vânt de 113 kilometri la oră, a indicat serviciul de meteorologie.

Boston, cel mai populat oraș din New England, cu 700.000 de locuitori, s-ar putea depune un strat de zăpadă de cel puțin 30 de centimetri, în timp ce în orașul New York, cea mai mare metropolă din țară, stratul de zăpadă ar putea depăși 20 de centimetri, au spus meteorologii.

Serviciul de meteorologie a avertizat că zăpada viscolită ar putea reduce semnificativ vizibilitatea, iar vântul puternic riscă să rupă crengi și cabluri de înaltă tensiune, cu posibilitatea producerii unor pene de curent.

Potrivit site-ului NWS, o furtună de tip Nor'easter se produce de-a lungul coastei de est a Americii de Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău