O polițistă în stare de ebrietate a intrat cu mașina pe trotuar, ucigând o femeie și rănind două minore, la Sîngera

  • 29 August 2023 09:56
O polițistă în stare de ebrietate a intrat cu mașina pe trotuar, ucigând o femeie și rănind două minore, la Sîngera

O angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică a pierdut controlul volanului, a intrat cu mașina pe trotuar în orașul Sîngera și a accidentat mortal o tânără 30 de ani. Iar două minore, de 6 și 17 ani, au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Fiind testată alcooscopic, polițista s-a dovedit a fi beată, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, accidentul s-a produs noaptea trecută, aproape de ora 02:00, în orașul Sîngera din municipiul Chișinău. Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că șoferul automobilul de marca Toyota a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar, accidentând trei pietoni.

„Colegii noștri au stabilit că la volanul mașinii se afla o tânără de 22 de ani, angajată a INSP. Aceasta deține permis de conducere și se afla în afara orelor de serviciu. Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat”, precizează IGP.

O concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat indică un grad avansat de ebrietate.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar angajata INSP a fost reținută pentru 72 de ore. Organul de urmărire penală efectuează toate acțiunile procesual penale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, tânăra fiind suspendată din funcție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău