O platformă de monitorizare a activității deputaților din Parlamentul Rep. Moldova - „101.promolex.md”, a fost lansată de Asociația Promo-LEX

  • 05 Iunie 2023 13:45
O platformă  de monitorizare a activității deputaților din Parlamentul Rep. Moldova - „101.promolex.md”, a fost lansată de Asociația Promo-LEX

O platformă de monitorizare a activității deputaților din Parlamentul Rep. Moldova - „101.promolex.md”, a fost lansată de Asociația Promo-LEX. Site-ul conține informații ample despre activitatea parlamentară începând cu anul 2021 și mai mult acces din partea cetățenilor la informații despre aleșii poporului, transmite Radio Chișinău.

Asociația Promo-LEX, care monitorizează de mai mulți ani activitatea Parlamentului, a lansat o platformă on-line cu informații relevante despre ședințele legislativului,  rezultatele votului proiectelor discutate în plen, despre deputați, activitatea acestora,  declarațiile de avere și interese personale, precum și prezența sau absența aleșilor la ședințele Parlamentului. Scopul platformei este de a spori transparența și vizibilitatea Parlamentului, de a responsabiliza instituția, dar și deputații, precum și de a facilita interacțiunea dintre aleșii poporului și cetățeni.

Director de program Promo-Lex, Nicolae Panfil, a declarat că obiectivul platformei „101.promolex.md” este ca informația despre activitatea parlamentară să fie accesibilă și disponibilă, așa încât cetățenii Rep. Moldova să găsească foarte ușor informațiile:

Pe această pagină o să găsiți informații și noutăți despre parlament. Publicăm toate sintezele și analizele pe care le realizăm imediat după fiecare ședință a Parlamentului, dar și alte studii și documente analitice pe care le producem. O să găsiți informații despre proiecte de legi și hotărâri aflate în procedura legislativă, despre activitatea unor comisii permanente, dar și despre modul în care parlamentul își exercită controlul parlamentar. Scopul activității de monitorizare este de a asigura o transparență mai mare instituției, de a eficientiza procedurile legislative și de a responsabiliza părțile implicate, inclusiv prin sporirea interacțiunii dintre parlament, deputați și societate”, a declarat Nicolae Panfil.

Compartimentul despre deputați asigură mai multă transparență, mai mult acces din partea cetățenilor la aleșii poporului, a subliniat Mihaela Duca Anghelici, analist juridic în cadrul Asociației Promo-LEX:

 „Este în primul rând o informație care asigură mai multă transparență, mai multă vizibilitate și mai mult acces din partea cetățenilor la aleșii poporului. Activitatea acestora nu este bazată doar pe activitatea fracțiunilor, iar noi considerăm că este important să fie vizibilă și imaginea deputaților, sau de ce nu, aceștia să fie cunoscuți, de aceea pe pagina 101.promolex.md se regăsesc toți deputații de la toate fracțiunile”, a spus Mihaela Duca Anghelici.

Pe site pot fi găsit și Rapoartele de monitorizare a activității Parlamentului în anii 2016 – 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău