O piață din Paris va purta numele compozitorului George Enescu

  • 19 Decembrie 2021 10:55
O piață din Paris va purta numele compozitorului George Enescu

O piață din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu, a anunțat vineri pe Twitter primarul adjunct al orașului, Laurence Patrice.

''Mă bucur că Consiliul Primăriei din Paris a votat propunerea pe care am făcut-o împreună cu Delphine Bürkli (primar al arondismentului 9, n.red.), în semn de omagiu față de virtuosul compozitor român George Enescu. O piață îi va purta astfel numele în arondismentul al nouălea, pe care îl iubea atât de mult. A fost unul dintre acei mari artiști europeni deveniți parizieni iluștri'', a scris Laurence Patrice pe Twitter, relatează Agerpres.

Decizia a fost salutată pe Facebook de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

''În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piață în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineață, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeași hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piața Enescu - este locul în care compozitorul și violonistul roman și-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni'', a scris Luca Niculescu vineri pe Facebook.

Decizia primăriei Parisului încheie Anul Enescu, care marchează împlinirea a 140 de ani de la nașterea compozitorului român și care, sub patronajul celor doi președinți, Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, a cuprins o serie de evenimente omagiale printre care: prezența Orchestrei Naționale a Franței la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Enescu și montarea operei ''Oedip'' la Opera Bastille, a mai scris ambasadorul României la Paris pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău