O partitură și o vioară care ar fi aparținut lui George Enescu, scoase la licitație cu 150.000 de euro

  • 20 August 2021 14:41
O partitură și o vioară care ar fi aparținut lui George Enescu, scoase la licitație cu 150.000 de euro

Ministrul Culturii de la București, Bogdan Gheorghiu, a anunțat că va verifica autenticitatea a două bunuri care ar fi aparținut marelui compozitor George Enescu, o partitură și o vioară, scoase la licitație în 22 septembrie de casa Historic, transmite news.ro.

Casa de licitații Historic va organiza pe 22 septembrie, de la ora 18.30, o sesiune de vânzări „George Enescu - Univers și Creație” cu 190 de loturi, potrivit sursei citate

În această sesiune sunt scoase la vânzare o partitură-manuscris a operei „Oedipe” și o vioară care a fost primită de compozitor din partea familiei regale a României.

„Am luat la cunoștință de licitația bunurilor presupuse a aparține maestrului George Enescu. Am contactat telefonic Direcția pentru Cultură a Municipiului București care mi-a comunicat faptul că, în cursul zilei de 18 august 2021, s-a depus o solicitare de clasare pentru două bunuri aparținând maestrului Enescu, respectiv o partitură și o vioară”, a scris ministrul Culturii pe Facebook.

Potrivit ministrului, „dosarul pentru partitură îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru analiza în vederea clasării, urmând ca pentru celălalt dosar să se aducă completări. În termen de cinci zile de la data depunerii, dosarul va ajunge la Ministerul Culturii. Totodată, voi lua legătura cu Muzeul Național „George Enescu” pentru a verifica originea acestor documente”, a precizat Gheorghiu. Vioara model Joseph Guarnerius del Gesù, primită de George Enescu din partea familiei regale a României, atelierul fraților Wolff Kreuznach, 1885, are un preț de pornire de 50.000 de euro. 

Partitura-manuscris „Oedipe” + patru adnotări este scoasă la licitație cu un preț de pornire de 100.000 de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău