O parte din ramura conductei "Turkish Stream" din Serbia a fost amplasată pe fundul fluviului Dunărea

  • 29 Noiembrie 2019 11:55
O parte din ramura conductei

Prin utilizarea celor mai noi tehnologii, o parte din ramura conductei "Turkish Stream" din Serbia a fost amplasată pe fundul fluviului Dunărea.

În prezent, pe teritoriul Serbiei se construieşte o conductă de gaz, de la graniţa cu Bulgaria până în Ungaria, gazoduct prin care, după cum este de aşteptat, o să treacă gazul din "Turkish Stream". Este vorba despre o ramură lungă de 402 kilometri, cu o capacitate de 12,87 miliarde de metri cubi anual, infomează publicaţia "Sputnik".

Ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr Boţan-Harcenko, a vizitat partea în care se construieşte interconectorul de gaz "Graniţa Bulgariei - Graniţa Ungariei", la locul unde conducta de gaz taie fluviul Dunărea de pe malul Smederevo.

"Ne-au arătat toate cifrele şi statistica a confirmat faptul că proiectul este unic. Ne-au arătat şi ne-au demonstrat unicitatea construcţiei. Aşadar, această parte a conductei principale de gaz va fi construită, iar acesta este proiectul nostru mare prin care se va aproviziona Serbia şi Europa. Cred că partea bulgară o să fie construită, în momentul de faţă există toate semnalele că lucrurile merg în această direcţie. Ne uităm cu încredere spre viitor ", a afirmat ambasadorul rus în Serbia, Aleksandr Boţan-Harcenko, în timpul vizitei făcute la acest obiectiv. Ambasadorul rus a adăugat că proiectul reprezintă o parte din excelenta cooperare bilaterală dintre Rusia şi Serbia.

"Dezvoltarea şi trecerea conductei prin Dunăre cu utilizarea tehnologiei unice reprezintă "o bună uvertură' pentru întâlnirea între cei doi preşedinţi (sârb şi rus- n.r.), programată pentru data de 4 decembrie, la Soci", a subliniat Boţan-Harcenko.

Pe 19 noiembrie, Gazprom a anunţat că îşi va încheia pregătirile finale înainte de punerea în funcţiune a gazoductului "Turkish Stream", acţiune care ar trebui să aibă loc până la sfârşitul anului 2019.

În prezent, ambele ramuri sunt umplute cu gaz. Staţia de compresie "Rusă" a gazului şi partea de coastă din Rusia sunt pregătite să înceapă să funcţioneze. În acelaşi timp, lucrările la terminalul receptor din Turcia sunt finalizate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
7 °C
cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,2 m/s
Sat
2 °C
Sun
2 °C
Mon
4 °C
Tue
5 °C
Wed
7 °C

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6621 0.0925
USD 17.7287 0.0642
RON 4.1145 0.0184
UAH 0.7258 0.0013
RUB 0.2865 0.0016
Arhivă Radio Chișinău