O parte din ramura conductei "Turkish Stream" din Serbia a fost amplasată pe fundul fluviului Dunărea

  • 29 Noiembrie 2019 11:55
O parte din ramura conductei

Prin utilizarea celor mai noi tehnologii, o parte din ramura conductei "Turkish Stream" din Serbia a fost amplasată pe fundul fluviului Dunărea.

În prezent, pe teritoriul Serbiei se construiește o conductă de gaz, de la granița cu Bulgaria până în Ungaria, gazoduct prin care, după cum este de așteptat, o să treacă gazul din "Turkish Stream". Este vorba despre o ramură lungă de 402 kilometri, cu o capacitate de 12,87 miliarde de metri cubi anual, infomează publicația "Sputnik".

Ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr Boțan-Harcenko, a vizitat partea în care se construiește interconectorul de gaz "Granița Bulgariei - Granița Ungariei", la locul unde conducta de gaz taie fluviul Dunărea de pe malul Smederevo.

"Ne-au arătat toate cifrele și statistica a confirmat faptul că proiectul este unic. Ne-au arătat și ne-au demonstrat unicitatea construcției. Așadar, această parte a conductei principale de gaz va fi construită, iar acesta este proiectul nostru mare prin care se va aproviziona Serbia și Europa. Cred că partea bulgară o să fie construită, în momentul de față există toate semnalele că lucrurile merg în această direcție. Ne uităm cu încredere spre viitor ", a afirmat ambasadorul rus în Serbia, Aleksandr Boțan-Harcenko, în timpul vizitei făcute la acest obiectiv. Ambasadorul rus a adăugat că proiectul reprezintă o parte din excelenta cooperare bilaterală dintre Rusia și Serbia.

"Dezvoltarea și trecerea conductei prin Dunăre cu utilizarea tehnologiei unice reprezintă "o bună uvertură' pentru întâlnirea între cei doi președinți (sârb și rus- n.r.), programată pentru data de 4 decembrie, la Soci", a subliniat Boțan-Harcenko.

Pe 19 noiembrie, Gazprom a anunțat că își va încheia pregătirile finale înainte de punerea în funcțiune a gazoductului "Turkish Stream", acțiune care ar trebui să aibă loc până la sfârșitul anului 2019.

În prezent, ambele ramuri sunt umplute cu gaz. Stația de compresie "Rusă" a gazului și partea de coastă din Rusia sunt pregătite să înceapă să funcționeze. În același timp, lucrările la terminalul receptor din Turcia sunt finalizate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
-5
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,57 m/s
Sun
-6
Mon
-7
Tue
-7
Wed
-4
Thu
0

Curs oficial BNM 16 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.9996 -0.0000
USD 17.2814 -0.0000
RON 4.3095 -0.0000
UAH 0.6162 -0.0000
RUB 0.2358 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău