O parte din bunurile Aeroportului Chișinău, după întoarcerea în posesia statului. Printre acestea un Mercedes S-Class blindat

  • 03 Aprilie 2023 12:49
O parte din bunurile Aeroportului Chișinău, după întoarcerea în posesia statului. Printre acestea un Mercedes S-Class blindat

O parte din bunurile Aeroportului Internațional Chișinău, care urmează să ajungă la balanța statului, au fost prezentate astăzi, 3 aprilie, presei, în urma briefingului de presă susținut de președintele Maia Sandu, informează MOLDPRES.

În urma declarațiilor de presă, administratorul adjunct al întreprinderii, care a fost implicat în transmiterea bunurilor aeroportului în gestiunea statului, aflate anterior în gestiunea concesionarului Avia Invest SRL, a subliniat că unul dintre serviciile aeroportului este „SENATOR”, care este prestat de mai bine de 10 ani. Acesta constă în preluarea pasagerului de la bordul aeronavei până la sala VIP, cu automobile de lux, inclusiv un Mercedes S-Class, scrie sursa citată.

„Este rațional ca toate bunurile să rămână în gestiunea statului, întrucât acestea au fost achiziționate din activitatea operațională și nu din așa-zisele investiții”, a spus administratorul adjunct.

Valoarea de piață a automobilelor urmează a fi estimată de către organele competente, ținând cont de uzura acestora.

La finele săptămânii trecute, autoritățile au confirmat că Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în posesia statului, după ce în 2014 acesta a fost dat în concesiune companiei Avia Invest SRL pentru o perioadă de 49 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău