O organizație antinucleară se oferă să achite factura summitului istoric dintre Trump și Kim Jong Un

  • 05 Iunie 2018 09:25
O organizație antinucleară se oferă să achite factura summitului istoric dintre Trump și Kim Jong Un

Organizația antinucleară ICAN, laureată a Premiului Nobel pentru Pace pe 2017, a propus să achite factura summitului istoric prevăzut să aibă loc săptămâna viitoare între SUA și Coreea de Nord, inclusiv costul hotelului unde ar urma să fie cazat liderul nord-coreean Kim Jong Un în Singapore, relatează luni AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Factura cazării la hotelul de cinci stele Fullerton - care ar fi opțiunea privilegiată de Coreea de Nord - se numără printre numeroasele aspecte delicate de logistică și protocol evocate de media în perspectiva întâlnirii dintre președintele american Donald Trump și Kim Jong Un.

SUA ar fi gata să plătească, dar se tem să nu-i ofenseze pe nord-coreeni, în criză de valută, însă mândri, a scris săptămâna trecută cotidianul american Washington Post.

„Suntem gata să acoperim costul summitului, inclusiv, firește, pe cel al cazării și al sălilor de conferințe", a declarat luni pentru France Presse Akira Kawasaki, reprezentant al Companiei internaționale pentru abolirea armelor nucleare (ICAN) din Japonia. „Dacă desfășurarea summitului este pusă în pericol de chestiuni legate de bani, suntem gata să ne asumăm costul, întrucât este vorba de o importantă întâlnire istorică", a adăugat Kawasaki.

Reprezentantul ICAN a menționat că Premiul Nobel este însoțit de o sumă de bani care ar putea fi utilizată în acest scop, "pentru a susține pacea în peninsula coreeană și în favoarea unei lumi fără arme nucleare".

El a refuzat să evoce cifre, limitându-se să spună că suma va fi negociată, în cazul în care Phenianul acceptă propunerea.

Suita prezidențială de la Fullerton - care are între altele și un pian, conform site-ului de internet al hotelului - este prezentată drept "cea mai elegantă din Singapore". Dotat cu un ascensor privat și acces direct, apartamentul ocupă o suprafață de 201 mp, iar o noapte aici costă, conform media, peste 6000 de dolari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău